Portal
Home
Menu
Zoek
Zoeken Annuleer

Belangrijke informatie voordat u uw kind aanmeldt

Voor de plaatsing van kinderen op een school voor speciaal basisonderwijs gelden regels die door de overheid zijn opgesteld. Voor plaatsing op één van onze scholen kijken we ook naar de kerkelijke achtergrond, zodat er een goede aansluiting is tussen school en de gezinnen waaruit de kinderen afkomstig zijn.

 

Toelaatbaarheidsverklaring

Voor plaatsing van een kind op een school voor speciaal basisonderwijs is een toelaatbaarheidsverklaring nodig. Onze scholen vallen onder Berséba, het landelijk reformatorisch samenwerkingsverband voor primair en speciaal onderwijs. Dit samenwerkingsverband is opgedeeld in vier regio’s. Onze scholen zijn onderdeel van regio Noordoost. Het afgeven van toelaatbaarheidsverklaringen voor SBO en SO valt onder de verantwoordelijkheid van het zorgloket (Loket Noordoost) dat onderdeel is van Berséba Noordoost. Scholen die een leerling in het speciaal (basis)onderwijs willen plaatsen, moeten een toelaatbaarheidsverklaring vragen bij het Loket. Als u al een TLV heeft via een ander Loket, dan verzoeken wij u telefonisch contact op te nemen met de teamleider, mevrouw A. Ploeg (06-28912371).

 

Loket Noordoost is bereikbaar via:

Mailadres: loket-noordoost@berseba.nl

 

Regels voor aanmelding speciaal basisonderwijs

In de Wet op primair onderwijs zijn de regels rondom speciaal basisonderwijs vastgelegd. Deze regels zijn uiteraard ook van toepassing op onze school. Voor ouders is vooral het gedeelte over de aanmelding, toelating en begeleiding van de leerlingen van toepassing. Bij dit alles speelt het ondersteuningsteam van onze scholen een belangrijke rol. Uiteraard doorlopen we samen met ouders het proces van aanmelding.

 

Veranderingen thuis

Bij de overgang naar speciaal basisonderwijs zijn er veranderingen in het gezin. Door de reistijd heeft het kind langere schooldagen en komt het niet meer thuis tussen de middag. Er is minder tijd om buiten te spelen met broertjes, zusjes en de kinderen in de buurt. De meeste ouders zien tegen de veranderingen op. Als na een poosje blijkt dat hun kind beter op zijn of haar plaats is, wegen de bezwaren minder zwaar. Het kind ervaart de geborgenheid en rust op school. Het hoeft niet meer op de tenen te lopen en wordt niet meer overvraagd, omdat het tempo en de leerstof zijn aangepast. Vaak neemt het zelfvertrouwen toe, doordat een kind niet meer voelt dat het ‘anders’ is. Doordat het welbevinden van hun kind verbetert, ervaren ouders ook vaak een positieve verandering in de thuissituatie.

wij werken samen met